Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια για Αλόνησο

Αλόννησος

Η Αλόννησος είναι νησί της Ελλάδας. Βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Η συνολική έκτασή του φθάνει τα 64,5 τχλμ. και το μήκος των ακτών του τα 67 περίπου χλμ. Χωρίζεται από τη Σκόπελο νοτιοδυτικά με τον πορθμό Αλοννήσου και βορειοανατολικά από τη νήσο Πελαγονήσι με τον πορθμό Πελαγονησίου. Ο όρμος Πατητήρι αποτελεί το επίνειο της νήσου, όπου και συνδέεται ακτοπλοϊκά με το Βόλο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και τη Θεσσαλονίκη.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του νησιού αποτελεί το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 και είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο στην Ελλάδα και σήμερα είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη. Κατά 94 % αποτελείται φυσικά από θάλασσα. Λόγω του περιορισμένου βαθμού ανθρώπινης παρέμβασης και της καλής κατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στο πάρκο βρίσκει καταφύγιο ένας μεγάλος αριθμός από ζώα και πουλιά. Στην περιοχή του Πάρκου μπορεί κανείς να δει το αγριοκάτσικο των Γιούρων, μαυροπετρίτες και αιγαιόγλαρους και να θαυμάσει το κόκκινο κοράλι Corralium rubrum και της μεγάλης σημασίας υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας. Δελφίνια παίζουν με τα κύματα και συντροφεύουν πολλές φορές τους θαλάσσιους ταξιδευτές. Ο πιο σημαντικός όμως και αγαπητός κάτοικος του Πάρκου είναι η Μεσογειακή Φώκια , η φώκια Monachus Monachus , η φώκια Μοναχός. Από τα αρχαία ελληνικά χρόνια είχε κερδίσει τη συμπάθεια των ανθρώπων καθώς αναπαριστάται σε αρχαία ελληνικά νομίσματα και υμνείτε από τον μεγαλύτερο ποιητή της αρχαιότητας τον Όμηρο.

Η Αλόννησος έχει εξαιρετικές παραλίες και για μικρούς και για μεγάλους… Όταν θα κανείς βρεθεί στο νησί, μπορεί να επισκεφθεί τις εξής: Άγιος Δημητριος, Γλυφά, Λεφτός Γιαλός, Τζώρτζη Γιαλός, Κοκκινόκαστρο, Χρυσή Μηλιά, Βότση, το γραφικό λιμανάκι και τα μοναδικά ταβερνάκια του δημιουργούν μοναδικές ρομαντικές στιγμές!